این شاخص نشان می دهد که 30 شرکت چگونه در بازار سهام معامله کرده اند.
میانگین صنعتی داوجونز سبدی از سهام است که نماینده 30 شرکت بزرگ دولتی در ایالات متحده است.
عملکرد در DJIA ارتباط تنگاتنگی با رویدادهای سیاسی و اجتماعی دارد که بر اساس شرایط اقتصادی و واکنش سرمایهگذاران به آنها افزایش و کاهش مییابد.
اکثر مشاغل کوچک مستقیماً در بازار سهام شرکت نمی کنند، در عوض ترجیح می دهند سرمایه نقدی خود را حفظ کنند. اما برای صاحبان مشاغلی که مایل به امتحان آن هستند، معاملات آتی ممکن است به کاهش تاثیر تورم کمک کند، میانگین صنعتی داوجونز (DJIA) یک شاخص بازار سهام است که توسط چارلز داو سردبیر وال استریت ژورنال ایجاد شده است. میانگینی که در 26 می 1896 تأسیس شد، به نام داو و آماردان ادوارد جونز نامگذاری شده است. این شاخص نشان می دهد که چگونه 30 شرکت بزرگ سهامی عام ایالات متحده در طول یک جلسه معاملاتی استاندارد در بازار سهام معامله کرده اند.
حدود 20 شرکت از 30 شرکت سازنده قطعات DJIA تولید کنندگان کالاهای صنعتی و مصرفی هستند. بقیه صنایع از جمله خدمات مالی، سرگرمی و فناوری اطلاعات را نشان می دهند. DJIA تنها یکی از شاخص های بازار داو جونز است.
تاریخچه DJIA
DJIA در ابتدا برای سنجش رفاه بخش صنعتی با 12 سهام (که در نهایت به 30 افزایش یافت) طراحی شد. این سهام شامل روغن پنبه آمریکا، شکر آمریکایی، تنباکو آمریکایی، سرب ملی و شرکت زغال سنگ، آهن و راه آهن تنسی بود.
اگرچه DJIA در 26 می 1896 شروع به کار کرد، اما تا 7 اکتبر همان سال به طور منظم در وال استریت ژورنال ظاهر نشد. نقطه شروع DJIA 40.94 بود که با میانگین امتیاز 13000 در اکتبر 2012 فاصله زیادی داشت.
در آن زمان، بازار سهام چندان مورد توجه قرار نگرفت یا شکل محبوب سرمایه گذاری پول نبود. اوراق قرضه پذیرفتهشدهترین شکل سرمایهگذاری بود، زیرا توسط ماشینآلات واقعی، کارخانهها و سایر داراییهای مشهود پشتیبانی میشد. یک آمریکایی معمولی قادر به تشخیص اینکه آیا بازار سهام در حال شکوفایی است یا در حال نابودی نیست.
داو این میانگین سهام را برای کمک به مردم برای درک بازار سهام ایجاد کرد و میانگین خود را با گذاشتن چوب در شن های ساحل مقایسه کرد تا مشخص کند آیا جزر و مد در حال آمدن است یا خارج می شود. افزایش قله ها و فرورفتگی ها به معنای بازار گاوی بود، در حالی که افت قله ها و فرورفتگی ها نشان دهنده بازار نزولی بود.
DJIA، و همچنین بقیه بازار سهام، خود را به شدت تحت تاثیر سیاست و جنگ دیدند. تعدادی از رویدادهای جهانی باعث تغییرات عمده در DJIA شد:
ترس از جنگ جهانی اول باعث تعلیق معاملات به مدت 4.5 ماه شد که منجر به کاهش تقریبا 25 درصدی DJIA در روز بازگشایی معاملات شد.
در سقوط بزرگ بازار سهام در سال 1929 و پس از آن رکود بزرگ، DJIA به نقطه شروع خود بازگشت، تقریبا 90٪ کمتر از اوج خود.
DJIA در طول دوره چهار ماهه در سال 1956 زمانی که مصر کانال سوئز را تصرف کرد و باعث تهاجم اسرائیل، انگلیس و فرانسه شد، 10 درصد کاهش یافت.
سقوط دوشنبه سیاه در سال 1987 DJIA را نزدیک به 508 امتیاز یا 22.6 درصد کاهش داد.
در 11 سپتامبر 2001، بازارها پس از حملات تروریستی در نیویورک و واشنگتن دی سی بسته شدند. هنگامی که بازارها در 17 سپتامبر بازگشایی شدند، DJIA نزدیک به 685 واحد یا 7.13 درصد کاهش یافت. بیاموزید که چگونه SBA از کسب و کارهای کوچک با دسترسی به وام های کم بهره پشتیبانی می کند.
بیشترین افت در DJIA در 9 مارس 2020 رخ داد، با سقوط شاخص نزدیک به 3000 واحد با شیوع همه گیر COVID-19 در سواحل ایالات متحده. داو در ماه مارس دو بار دیگر سقوط کرد. این سری افت بدترین کاهش سه امتیازی در تاریخ DJIA بود.
نحوه پیوستن به DJIA
هنگام انتخاب یک شرکت برای نمایندگی یک صنعت در DJIA، سردبیران وال استریت ژورنال چندین فاکتور را در نظر می گیرند. آنها شرکت هایی را انتخاب می کنند که نماینده و رهبری بازار باشند. این شرکت چه مدت است؟ رفتار با سهامداران چگونه است؟ این شرکت چه نوع شهرتی در صنعت دارد؟ ویراستاران وال استریت ژورنال مراقب هستند شرکت هایی را انتخاب کنند که مرتبط هستند اما خیلی مد روز نیستند. آنها به دنبال قدرت ماندن در صنعت هستند.
نمونه ای از منطق مورد استفاده برای تصمیم گیری در مورد شرکت های DJIA زمانی است که شرکت های فیلیپ موریس در سال 1985، مواد غذایی جنرال DJIA را خریداری کردند. افزودن فیلیپ موریس به DJIA تعداد شرکت های دخانیات را دو برابر کرد، زیرا برندهای آمریکایی قبلاً یک جزء بود. در نتیجه، سردبیران برندهای آمریکایی را کنار گذاشتند و به جای آن مکدونالدز را اضافه کردند.
چگونه DJIA کار می کند
DJIA برای ارائه دید واضحی از بازار سهام فعلی طراحی شده است که به نوبه خود نشان دهنده وضعیت اقتصاد ایالات متحده است. این شاخص با جمع قیمت 30 سهم در میانگین و تقسیم بر یک مقسم محاسبه می شود. تقسیم کننده در طول سال ها کوچک شده است تا رویدادهای دلخواه مانند تقسیم سهام و تغییرات فهرست شرکت ها را جبران کند.
میانگین به خودی خود وزندار قیمت است، به این معنی که هر شرکت کسری از شاخص را متناسب با قیمت خود تشکیل میدهد. با یک تقسیمکننده مشترک، سهام با قیمتهای بزرگتر وزن بیشتری در شاخص نسبت به سهام با قیمتهای پایینتر دارند، بنابراین تعیین شاخص وزنی قیمت را به دست میآورد.
در حالی که ارزش داوجونز میانگین واقعی قیمت سهام جزء آن نیست، فرمول یک مقدار ثابت برای شاخص ایجاد می کند. از آنجایی که DJIA از سهام بزرگ و پرمعامله تشکیل شده است، قیمت DJIA بر اساس بسیاری از معاملات اخیر است که دقت نشان بازار را افزایش می دهد. برای سایر شاخصها، سهامی که کمتر مورد معامله قرار میگیرند، میتوانند میانگین دقیقتری ایجاد کنند.
کاربردها و کاربردهای DJIA متعدد است:
DJIA شرایط بازار را رصد می کند و به سرمایه گذاران امکان می دهد روندهای کلی را شناسایی کرده و تصمیمات سرمایه گذاری هوشمندانه تری بگیرند.
DJIA می تواند عملکرد آتی دارایی های سهام، صندوق های سرمایه گذاری مشترک و صندوق های قابل معامله در بورس را نسبت به عملکرد شاخص نشان دهد.
از آنجا که DJIA برای مدت طولانی ترسیم شده است، سرمایه گذاران می توانند در طول زمان همبستگی ها را با عوامل متعدد مطالعه کنند.
برخلاف سرمایهگذاری در شرکتها به صورت جداگانه، سرمایهگذاری مستقیم در DJIA اجازه میدهد تا یک سبد متنوع داشته باشید.
DJIA می تواند معیار موثری برای سنجش سایر پورتفولیوها و سرمایه گذاری های فردی باشد. به عنوان مثال، یک پورتفولیوی قوی بهتر از DJIA عمل می کند.
انتقاد از DJIA
تعدادی از منتقدان معتقدند که گنجاندن 30 سهم تصویر دقیقی از کل بازار ارائه نمی دهد. با وجود حدود 4000 شرکت سهامی عام در ایالات متحده، بسیاری بر این باورند که DJIA حجم نمونه خوبی ارائه نمی دهد. منتقدان دیگر خاطرنشان میکنند که شاخصهای وزندار قیمت، درصد تغییرات قیمت سهام را نیز در نظر نمیگیرند، که بسیاری از سرمایهگذاران آن را مهم میدانند. DJIA همچنین برای تقسیم سهام یا سود سهام حساب نمی کند.
چه این انتقاد درست باشد یا نه، DJIA یک شاخص تاثیرگذار بازار سهام است که بسیاری آن را مفیدترین شاخص بازار در ایالات متحده می دانند.